NOVOX® Drop

Opis:

NovoX® Drop je medicinski pripomoček za enkratno uporabo za zdravljenje oralnih lezij s podaljšanim sproščanjem reaktivnih kisikovih spojin.

Mehanizem delovanja:

  1. Novox® Drop je medicinski pripomoček za zdravljenje ulcerativnih ali travmatskih lezij ustne sluznice, ki spodbuja proces celjenja ran z ustvarjanjem mikrookolja, ki je ugodno za aktivacijo mikrocirkulacije.
  2. Novox® Drop ustvari zaščitno pregrado in mikrookolje, neugodno za morebitno širjenje patogenov.
  3. Novox® Drop ima učinek tvorjenja filma in pomirjujoč učinek zaradi oljnate narave izdelka v kombinaciji z zdravilnimi in reepitelizirajočimi lastnostmi olja, obogatenega s kisikom.

Tehnologioja:

Novox® temelji na tehnološkem procesu, ki ga je proučila in izpopolnila skupina za raziskave in razvoj podjetja MOSS. Ekipa je maksimizirala obogatitev kisika kot dela oleinske matrike, da bi medicinskemu pripomočku zagotovili njegove tehnične lastnosti stalnega, neprekinjenega sproščanja reaktivnih kisikovih spojin. Dodatek aromatičnih pomožnih snovi omogoča boljšo okusnost za predvidene namene.

Indikacije za uporabo:

Parodontoza

Poškodbe dlesni in neba kirurškega izvora

Periradikularne lezije

ORL pooperativne rane

Akutni ulkusno-nekrotizirajoči gingivitis

Heilitis in lezije ustne in labialne sluznice

Herpes zoster na ustnici

Prednosti:

  1. Brez aktivnih farmacevtskih sestavin in konzervansov
  2. Ne povzroča odpornosti na antibiotike
  3. Pomirjujoče delovanje
  4. Enakomerna porazdelitev po dnu ustne rane, ki jo olajša konsistenca izdelka
  5. Ciljni nanos z enostavnim načinom nanosa

Učinkovitost proti mikrobnim onesnaženjem:

V Montevecchi et al. klinični študiji, objavljeni na New Microbiologia leta 2013, so Novox® Drop primerjali z dvema pogosto uporabljenima antiseptikoma. Za vsako antiseptično sredstvo so analizirali 7 razredčin: od 1:2 do 1:128. Učinkovitost izdelkov so testirali na Staphylococcus aureus in Porphyromonas gingivalis. Rezultati dokazujejo, da Novox® Drop tudi pri visokih razredčitvah ohranja svojo sposobnost zaviranja bakterijske proliferacije nespremenjeno.

Cena: 48,68 €

*Naročanje je možno v Sloveniji.

*Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in nezaželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Drugi produkti

NOVOX® Olje

Medicinski pripomoček namenjen negi ran in razjed na koži.

Cena: 46,24 €

NOVOX® Cup

Medicinski pripomoček v obliki obloženih prsnih blazinic za nego ran in brazgotin po operaciji prsi.

Cena: 57,00 €